Wie ben ik

In 2006 ben ik gestart met Symartia. Dit is de thuisbasis van waaruit ik werk. Ik geef trainingen gericht op persoonlijke ontwikkeling en ben coach voor voor mensen uit het onderwijs en de zorg- en welzijnssector. Daarnaast ben ik als freelance trainer verbonden aan o.a. Leeuwendaal, Tact en ProTurn.

Dramatherapie

Belangrijke pijler in mijn werk is de opleiding voor dramatherapie die ik in 1989 afrondde. In mijn trainingen maak ik gebruik van dramatechnieken en theatervormen. Hierdoor wordt de aangeboden leerstof ervaarbaar. Kernbegrippen hierbij zijn laagdrempeligheid, eenvoud en humor.

Oplossingsgericht

De opleiding Oplossingsgericht Management en Coaching (in 2003) en een vervolg hierop (in 2006) is een zeer nuttige aanvulling op mijn ontwikkeling als trainer en coach. Behalve kritisch en analytisch kijk ik nu vooral naar mogelijkheden en kwaliteiten en richt ik me op de toekomst. Ik stimuleer mensen de regie in eigen hand te nemen en opnieuw en effectief gebruik te maken van eigen kracht en oplossingen.

Gerda

In mijn visie moet een trainer en coach, behalve ervaring en opleiding, het vooral hebben van zijn persoonlijkheid. Die van mij is gevormd op het Twentse platteland. Het maakt dat ik met beide voeten op de grond sta en respect heb voor het leven. En verder ben ik hartelijk en oprecht geïnteresseerd in mensen. Ik confronteer met zachte hand in een open sfeer. Ik vind het belangrijk mensen in contact te brengen met hun dromen en wensen en met mijn realistische benadering worden deze omgezet in haalbare doelen.